Concursul eparhial ”Cimitirul bine organizat” și-a desemnat câștigătorii

Ajuns la finalul primei sale ediții, inițiat și bine­cuvântat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Concursul eparhial Cimitirul bine organizat a desemnat cele mai frumoase și bine administrate cimitire din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Astfel, din cele 533 de cimitire bisericești (eparhiale, parohiale și mănăsti­rești) existente pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, Cimitirul Mănăstirii Cernica a primit premiul I. Distincția a fost acordată pentru un cumul de motive: persona­litățile bisericești, culturale, și nu numai, înmormântate aici, modul în care este organizat etc.

Locul al doilea al podiumului a fost ocupat de parohiile Sfântul Gheor­ghe-Grivița (Protoieria Sector 1 Capitală) și Sfântul Ilie-Ghencea (Protoieria Sector 5 Capitală).

Parohia Roșu (Protoieria Ilfov Sud) și Parohia Militari I (Protoieria Sector 6 Capitală) au primit premiul al III-lea în Concursul eparhial Cimitirul bine organizat.

Printre obiectivele acestui concurs, care s-a încadrat în tematica Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, se numără: (1) evidenție­rea clericilor și a personalului monahal care s-au implicat în administrarea responsabilă a cimitirelor parohiale/mănăstirești; (2) răsplătirea acestora pentru implicarea în organizarea cimitirelor din cadrul eparhiei; (3) încurajarea acțiunilor de înfrumusețare, îngrijire, sistematizare și prezentare a cimitirelor.

Vezi mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *